In 3 stappen de perfecte grillworst

zorg aller eerst dat je de oven, airfyer of BBQ hebt voorverwarmd op 160 graden

In 3 stappen de perfecte grillworst

Ambachtelijke grillworst, thuis vers uit je oven, BBQ of airfryer. De beste kwaliteit, zó bij jou op tafel.

Stap 1 ⤴︎

Haal de darm van de grillworst en leg de worst terug in het doosje.

Stap 2 ⤴︎

Voeg het zakje kruiden toe en schud stevig met twee handen zodat de worst helemaal bedekt is.

Stap 3 ⤴︎

Plaats de grillworst in een voorverwarmde oven op 160 °C en bak ±30 minuten, tot de kruiden lekker krokant zijn.

Hoe werkt het thuis afbakken van de grillworst?

Je ontvangt de grillworst gegaard in een darm, samen met een zakje kruiden in een handig doosje. Haal de darm eraf, leg de worst terug in het doosje, voeg de kruiden toe, even schudden en bak ‘m af in de oven, airfryer of BBQ.

Moet ik de darm altijd verwijderen?

Ja, de darm is alleen bedoeld voor het garen. Voor het afbakken haal je deze eraf, zodat de kruiden goed hechten en de worst lekker krokant wordt.

Hoe lang moet de grillworst in de oven of airfryer?

Oven: 15–30 minuten op 160 °C.

Airfryer: 15-30 minuten op 160 °C.

BBQ: grillen, ongeveer 30 minuten.

Kan ik de kruiden zelf doseren?

Zeker! Gebruik het meegeleverde zakje voor de originele smaak van De Worsterij en doseer zelf hoe kruidig je ‘m wilt.

Hoe bewaar ik de grillworst vóór het bakken?

In de koelkast bij maximaal 4 °C. De THT-datum staat op de verpakking.

Kan ik de grillworst invriezen?

Ja, dat kan! We leveren de grillworst meestal met een THT van zo’n 4 weken, dus je kunt ‘m ook prima in de koelkast bewaren. Wil je langer genieten? Vries de grillworst dan in terwijl hij nog in de darm zit en bewaar het zwarte doosje. Laat 'm voor bereiding rustig ontdooien in de koelkast en volg daarna de bereidingswijze.

Wordt de grillworst hetzelfde als in de winkel?

Ja! Je bakt thuis exact dezelfde grillworst af die wij ook in de winkel verkopen. Vers, krokant en met de smaak die je van ons gewend bent :)